Наші новини

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

У 2023 році є особливості у вступної кампанії для абітурієнтів під час військового стану

В Україні, через російське вторгнення, вступна кампанія у 2023 році проходитиме з деякими змінами. Зокрема, випускники шкіл звільнені від Державної підсумкової атестації (ДПА), а замість Зовнішнього незалежне оцінювання (ЗНО) вони складатимуть Національний мультипредметний тест (НМТ). Прийом на навчання до закладів професійної, а також вищої освіти на молодшого бакалавра, бакалавра та магістра проходитиме в особливому порядку, що визначає Міністерство освіти і науки України.

Національний мультипредметний тест (НМТ) у 2023 року відбудеться у формі комп’ютерного онлайн-тестування з трьох предметів: два предмети з основного блоку (українська мова, математика) та один предмет із додаткового блоку (історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія) за вибором вступника. НМТ буде складатися протягом одного дня, загальна тривалість тестування 180 хвилин, результати будуть відомі учаснику відразу після його закінчення.

Замість результатів НМТ 2023 року, можна буде скористатися результатами НМТ 2022 року або ЗНО 2021 чи 2020 років.

Щоб вступити до вищого навчального закладу (ВНЗ), потрібно зреєструвати особистий електронний кабінет вступника.

Абітурієнти можуть звернутися до консультаційного центру будь-якого ВНЗ для надання допомоги під час реєстрації особистого електронного кабінету та подання заяв. Реєстрація особистих електронних кабінетів розпочинається 1 липня 2023 року. Особисті електронні кабінети вступників працюють до 30 листопада 2023 року.

Під час реєстрації особистого електронного кабінету, абітурієнт зазначає такі дані:
- серію та номер документа (одного з документів) про раніше здобуту освіту (основу вступу);
- номер, PIN-код та рік отримання сертифіката НМТ/сертифіката ЗНО/екзаменаційного листка, що був одержаний під час реєстрації на єдиному вступному іспиті (ЄВІ) або на єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ);
- тип та номер (серію та номер) документа, що посвідчує особу, або реєстраційний номер облікової картки платника податків (у разі відсутності сертифікатів ЗНО/сертифіката НМТ/екзаменаційного листка ЄВІ/ЄФВВ).

Якщо абітурієнт має пільги, то він повинен звернутися до одного із ВНЗ та надати документи, що підтверджують право на спеціальні умови вступу. У 2023 році збережено усі пільги та пільгові категорії, передбачені законами, зокрема для жителів тимчасово окупованих територій.

Абітурієнтам, яким надійшло повідомлення в особистому електронному кабінеті вступника про отримання рекомендації до зарахування на місця державного або регіонального замовлення (які одержали інформацію з офіційного вебсайту закладу вищої освіти), у відповідні строки мають підтвердити вибір місця навчання в електронному кабінеті з накладанням кваліфікованого електронного підпису або особисто у ВНЗ.

Абітурієнти, які зареєстровані та перебувають на тимчасово окупованій території, зможуть проходити усі процедури вступної кампанії дистанційно.

Абітурієнти зможуть подати до двадцяти заяв у сукупності за всіма джерелами фінансування та основами вступу, з яких не більше п’яти заяв на бюджет.

Конкурсний бал для вступу на бюджет або для переведення на такі місця не може бути менше ніж 130 балів. Конкурсний бал для вступу на контракт, ВНЗ визначає самостійно.

Підставою для зарахування абітурієнта у ВНЗ, є підтвердження вибору місця навчання, виконання вимог до зарахування та укладення договору про навчання. Договір про навчання може бути укладений дистанційно з накладанням кваліфікованих електронних підписів. У разі зарахування на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб додатково укладається договір між ВНЗ та фізичною (юридичною) особою, яка замовляє платну освітню послугу для себе або для іншої особи, беручи на себе фінансові зобов’язання щодо її оплати. Особи, місце проживання яких зареєстроване (задеклароване) на тимчасово окупованій території та які перебувають на ній, можуть укласти договір про навчання у ВНЗ впродовж трьох місяців після початку навчання.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Вступна кампанія під час військового стану, особливості у 2023 році

Попри широкомасштабне російське вторгнення і постійні обстріли українських міст, вступна кампанія до вищих навчальних закладів (ВНЗ) та навчальних закладів передвищої освіти триває.

Відповідно до частини 15 статті 44 Закону України «Про вищу освіту», держава забезпечує державну цільову підтримку для здобуття вищої освіти в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Ця державна цільова підтримка надається особам, визнаним постраждалими учасниками Революції Гідності; учасникам бойових дій; особам з інвалідністю внаслідок війни, а також їхнім дітям; дітям загиблих учасників бойових дій; дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, зазнаних під час масових акцій громадянського протесту; дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи; дітям, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення, — до закінчення такими дітьми закладів освіти, але не більш, як до досягнення ними 23 років.

Абітурієнти вступатимуть на перший курс закладів вищої освіти України на основі національного мультипредметного тесту (НМТ), а не зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Складання НМТ для вступу до ВНЗ в умовах воєнного стану вперше провели у 2022 року, потім їх доопрацювали та вирішили повторити у 2023 році. Для вступу, замість свіжих результатів НМТ можна буде скористатися результатами НМТ 2022 року або результатами ЗНО 2021 чи 2020 року.

Здобувачі повної загальної середньої освіти не проходитимуть державну підсумкову атестацію.

Абітурієнти зможуть подавати до 20 заяв, з яких не більше 5 заяв - на місця державного та/або регіонального замовлення.

У цьому році передбачено дві сесії НМТ: основна і додаткова - для вступників, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії. Основна проходитиме з 5 по 23 червня, додаткова - з 11 по 24 липня.

НМТ складатиметься абітурієнтом у спеціальних аудиторіях ВНЗ, впродовж одного дня у форматі комп'ютерного тестування тривалістю 180 хвилин. Тест складатиметься з двох обов’язкових предметів: української мови та математики, та з одного додаткового предмета за вибором вступника: історія України, іноземна (англійська, французька, німецька, іспанська) мова, фізика, хімія або біологія.

Для вступу на мистецькі та спортивні спеціальності, необхідно додатково скласти творче або спортивне завдання.

У тестах НМТ будуть використані завдання, розроблені для ЗНО. Результати НМТ будьть одразу, коли виконаються усі завдання з того чи іншого предмета. Виходячи з аудиторії тимчасового екзаменаційного центру, кожен учасник знатиме свій результат.

Кількість тестових балів, отриманих учасниками під час виконання завдань кожного з блоків НМТ, буде переведена в результати тестування за шкалою 100-200. Таблиці переведення будуть завчасно затверджені МОН.

У вступній кампанії 2023 року не планують використовувати сільський коефіцієнт і середні бали раніше здобутих документів про освіту.

Абітурієнти, які зареєстровані та перебувають на тимчасово окупованій території, зможуть проходити усі процедури вступної кампанії дистанційно за їхнім вибором та укласти договір про здобуття освіти впродовж трьох місяців після початку навчання.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Особливості вступної кампанії під час військового стану у 2023 році

З міркувань безпеки та через складності логістики проведення зовнішнього незалежного оцінювання у традиційному форматі не є можливим. Тому Міністерство освіти і науки України, як альтернативу затвердило проведення у 2023 році удосконаленого національного мультипредметного тесту (НМТ).

НМТ – комп’ютерний онлайн-тест, що міститиме два блоки завдань: основний і додатковий. Обов’язкові навчальні предмети, що увійшли до основного блоку, – українська мова та математика. Додатковий блок міститиме завдання з навчального предмета, який вступник вибере під час реєстрації для участі в тестуванні. Серед запропонованих на вибір предметів це історія України, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька), біологія, фізика та хімія.

Міністерство освіти й науки України оприлюднило терміни складання НМТ, а також порядку подачі документів до вищих навчальних закладів (ВНЗ) та коледжів.

Перший етап — складання НМТ:

  • реєстрація на складання НМТ — основна сесія з 3 квітня по 3 травня (додаткова з 5 по 12 травня);
  • іспити — основна сесія з 5 по 23 червня (додаткова з 11 по 24 липня).

Не пізніше, ніж за десять календарних днів до початку проведення основної сесії НМТ прийде запрошення, де буде вказано точне місце і час;

  • оголошення результатів НМТ — основна сесія — до 28 червня (додаткова — до 29 липня).

Додаткова сесія для тих, хто з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії.

Вже після цього, з 1 липня, розпочинається безпосередньо вступ для здобуття ступеня бакалавра, а також магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань:

  • перш за все, треба зареєструвати електронний кабінет вступника і завантажити туди необхідні документи;
  • прийом заяв і документів у ВНЗ розпочинається 19 липня;
  • закінчується реєстрація заяв вступників о 18:00 31 липня.

Медичні огляди та інші доконкурсні процедури (для особливих умов конкурсного відбору) проводяться до дня, напередодні завершення прийому заяв, тобто до 29 липня.

Якщо спеціальність вимагає проходження творчого конкурсу чи індивідуальної співбесіди, реєстрація буде з 3 до 25 липня в залежності від форми навчання. ВНЗ сам призначає дати і час додаткових випробувань, але у межах періоду з 7 по 31 липня.

Далі відбувається формування рейтингових списків вступників і надання рекомендацій до зарахування (плюс окремо тих, хто проходить на бюджетній основі). Це мають зробити до 5 серпня включно. Вступники ж мають до 8 серпня визначитися з університетом та спеціальністю серед доступних. Зарахування вступників на навчання на бюджет проводиться не пізніше 10 серпня для бюджетників і до 18 серпня — для контрактників.

У 2023 році не встановлюється поділ бюджетних місць між вступниками на основі повної загальної середньої освіти та ступеня фахового молодшого бакалавра, тобто між випускниками шкіл та коледжів. Вони братимуть участь у спільних широких конкурсах.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Підсумки першого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галузями «Електротехніка та електромеханіка» та «Енергетика»

23 березня 2023 року на кафедрі альтернативної електроенергетики та електротехніки проведено підведення підсумків першого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галузями «Електротехніка та електромеханіка» та «Енергетика»

За напрямком «Загальні питання та елементи електротехнічних комплексів та систем»:
1. Перше місце посів студент 2 курсу групи НВДЕ 2021-1у Чебанов Д. Д. з науковою роботою на тему: «Особливості розрахунку стійкості електроенергетичних систем з електричними двигунами». Науковий керівник - канд. техн. наук, доц. Глєбова М. Л.
2. Друге місце посів студент 2 курсу групи НВДЕ 2021-1 Хлопонін І. С. з науковою роботою на тему: «Дослідження роботи мережевої фото енергетичної установки в локальній мережі 0.4 кВ». Науковий керівник - канд. техн. наук, Шкурпела О. О.

За напрямком «Джерела та споживачі електричної енергії»:
1. Перше місце посіла студентка 2 курсу групи НВДЕ 2021-1у Угарова А. Е. з науковою роботою на тему: «Літій-графенові акумулятори: перспективні акумулятори для альтернативної енергетики». Науковий керівник – канд. техн. наук, Костенко І. О.

За напрямком «Електромеханічні системи з електроприводом постійного та змінного струму»:
1. Перше місце посів студент 2 курсу групи НВДЕ 2021-1у Мороз М. В. з науковою роботою на тему: «Особливості проектування мотор-колеса на базі синхронно-реактивного двигуна з постійними магнітами». Науковий керівник - канд. техн. наук, доц. Єгоров О. Б.

За напрямком «Промислова теплоенергетика»:
1. Перше місце посіла студентка 2 курсу групи НВДЕ 2021-1 Агурєєва Д. О. з науковою роботою на тему: «Підвищення ефективності об’єктів комунальної енергетики шляхом впровадження когонераційних технологій». Науковий керівник – док. техн. наук, доц. Форкун Я.Б.

За напрямком «Енергоресурсозбереження та екологічні аспекти в енергетиці»:
1. Перше місце посів студент 2 курсу групи НВДЕ 2021-1у Черкашин О. Д. з науковою роботою на тему: «Енергозбереження при утилізації надлишкового тиску на вузлах редукування природного газу з метою виробництва електричної енергії». Науковий керівник - док. техн. наук, с.н.с. Сенецький О. В.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Продовжується робота дистанційних підготовчих курсів

Уже другий місяць продовжуються заняття на дистанційних підготовчих курсах.

Слухачі мають змогу поглибити знання з української мови, математики, історії України та підготуватись до творчого конкурсу під керівництвом викладачів Долгопол ОО., Бізюка В.В.,Лисенко М.В.,Сосницького Ю.О.

Perepelphoto 2022 11 13 09.20.38

Розпочинається запис бажаючих на курси терміном 5 місяців.

Деталі за посиланням:

https://cdok.kname.edu.ua/index.php/uk/pidkursi

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

День відкритих дверей Навчально-наукового інституту енергетичної інформаційної та транспортної інфраструктури

15 листопада 2022 року о 10.30 було проведено день відкритих дверей Навчально-наукового інституту енергетичної інформаційної та транспортної інфраструктури ХНУМГ імені О.М. Бекетова для студентів Вiдокремленого структурного пiдроздiлу "Житлово-комунальний фаховий коледж ХНУМГ імені О.М. Бекетова" у форматі ZOOM-конференції. У заході взяли участь понад 100 учасників.

Perepel

Зустріч відкрила проректор з науково-педагогічної роботи Тетяна Малиніна, яка розповіла про структуру університету, інститути, спеціальності та освітні програми, інформаційні освітні ресурси, напрямки міжнародної діяльності, соціально-побутові умови, організацію студентського дозвілля, підготовчі курси, школи розвитку та інші напрями роботи університету.

Зображення1Зображення2Зображення3Зображення4

Презентацію Навчально-наукового інституту енергетичної інформаційної та транспортної інфраструктури ХНУМГ імені О.М. Бекетова зробила заступник директора Лідія Піддубна.

Освітню програму "Системна інженерія" спеціальності 151 "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології" представив завідувач кафедри АКІТ Сергій Планковський, Освітню програму "Хімічні технології та інженерія" спеціальності 161 "Хімічні технології та інженерія" висвітила завідувачка кафедрою хімії та інтегрованих технологій Галина Гуріна. Спеціальність 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" було представлено двома освітніми програмами "Нетрадиційні та відновлювальні джерела енергії" (в.о. завідувача кафедри "Альтернативної електроенергетики та електротехніки" Олексієм Єгоровим) та "Електротехнічні системи електроспоживання" (завідувачем кафедри "Систем електропостачання та електроспоживання міст" Владиславом Плюгіним).

Зображення5Зображення6Зображення7

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Розроблено ресурс для зручного відслідковування віялових відключень

Співробітниками кафедри Альтернативної електроенергетики та електротехніки було розроблено соціальний проєкт, що дозволяє легко та зручно відслідковувати погодинні графіки віялових відключень по всій території України.

Perepel

Проєкт під назвою ELC Radar можна знайти за посиланням https://elc.pp.ua. Наразі проєкт активно розробляється та допрацьовується.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Вітаємо студента 4 курсу групи НВДЕ 2017-1 Перепелюцю Андрія з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Енергетика»

25-26 березня 2021 р. на базі Державного вищого навчального закладу «Приазовський державний технічний університет» м. Маріуполь відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Енергетика».

Perepel

За результатами другого туру Дипломом І ступеня нагороджено Перепелицю Андрія Сергійовича, студента 4 курсу ННІЕІТІ, групи НВДЕ2017-1 за наукову роботу «Моделювання промислової сонячної фотоелектричної станції з перетворювальною системою на основі високовольтного багаторівневого каскадного перетворювача з функцією МРРТ» (керівник – д.т.н., доц. Тугай Д.В.).

 

Щиро вітаємо Андрія з  перемогою і бажаємо йому нових творчих успіхів!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Вітаємо студента 3 курсу групи НВДЕ 2017-1 Перепелюцю Андрія з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Енергетика»

25-26 березня 2020 р. на базі Державного вищого навчального закладу «Приазовський державний технічний університет» м. Маріуполь відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Енергетика».

image00111

 

За результатами підведених підсумків конкурсу-рецензування студентських наукових робіт Дипломом ІІ ступеня нагороджено Перепелицю Андрія Сергійовича, студента 3 курсу факультету ЕОМ, групи НВДЕ2017-1 за наукову роботу «Енергоефективна перетворювальна система розподіленої сонячної фотоелетричної станції з функцією силової фільтрації» (керівник – д.т.н., доц. Тугай Д.В.).

 

Щиро вітаємо Андрія з  перемогою і бажаємо йому нових творчих успіхів!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Лекція голови правління УВЕА

23 квітня 2019 року в Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова для студентів, аспірантів та викладачів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» відбулася лекція голови правління Української вітроенергетичної  асоціації Конеченкова Андрія Євгеновича на тему «Вітроенергетика. Особливості проектування і перспективи розвитку у світі та Україні».

IMG 0710 1P90423 133025 1

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Вітаємо студента 2 курсу Берчука Івана з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Енергетика»

28-29 березня 2019 року на базі ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет» м. Маріуполь проведено підсумковий науково-технічну конференцію Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Енергетика».

berchuk 03

У підсумку проведеної конференції студент 3 курсу кафедри систем електропостачання і електроспоживання міст Берчук Іван Вадимович виборов диплом І ступеня у секції «Перетворення відновлюваних видів енергії» із науковою роботою «Моделювання енергоефективних режимів роботи Smart Grid систем електропостачання з сонячними фотоелектричними станціями» під керівництвом д.т.н., зав. кафедри альтернативної електроенергетики і електротехніки Тугая Д.В.

 

Щиро вітаємо Івана з черговою перемогою і бажаємо йому нових творчих успіхів!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

На кафедрі альтернативної електроенергетики та електротехніки з’явився новий учбовий лабораторний стенд – вітрогенерато «Лелека»

 v 1

Освоєння нових перспективних напрямів генерації електричної енергії базується на використанні нетрадиційних і відновлюваних джерел. Для України такими джерелами є, перш за все, сонце і вітер. Принципи перетворення енергії природних джерел в електричну енергію найбільш доцільно вивчати з використанням діючих установок, які наочно демонструють дію фізичних законів. Тому в рамках розвитку матеріально-технічної бази на кафедрі альтернативної електроенергетики та електротехніки з’явився новий учбовий лабораторний стенд – вітрогенератор «Лелека».

Вітрогенератор «Лелека» представляє собою діючу вітроустановку номінальною потужністю 300 Вт з відкритими для демонстрації основними конструктивними елементами – лопаті, хвіст з вузлом захисту від бурі, генератор на постійних магнітах, вузол струмознімання, випрямляч і таке інше. Роботу вітроустановки можна демонструвати навіть в лабораторних умовах за допомогою підключення малопотужного навантаження або акумулятора з контролером заряду. Конструкція вітроустановки передбачає її розбирання для окремого вивчення будови елементів.

v 2v 3

Кафедра альтернативної електроенергетики та електротехніки висловлює велику подяку Валерію Яловенко (valeriyvalki) за розробку і виготовлення лабораторної вітроустановки!

Відео Огляд установки

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Вітаємо студента 2 курсу Берчука Івана з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Енергетика»

28-29 березня 2018 року на базі ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет» м. Маріуполь проведено підсумковий науково-технічну конференцію Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Енергетика».

berchuk 01

У підсумку проведеної конференції студент 2 курсу кафедри систем електропостачання і електроспоживання міст Берчук Іван Вадимович виборов диплом І ступеня у секції «Перетворення відновлюваних видів енергії» із науковою роботою «Перетворювальна система розподіленої альтернативної електростанції на базі компенсованого керованого випрямляча» під керівництвом д.т.н., зав. кафедри альтернативної електроенергетики і електротехніки Тугая Д.В.

в1в2

Щиро вітаємо Івана і бажаємо йому нових творчих успіхів!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13 лютого відбувся профорієнтаційний захід «Альтернативна енергетика – крок у майбутнє» в місті Охтирка.

Співробітниками кафедри «Альтернативної електроенергетики та електротехніки» у складі : Тугай Д.В. , Єгоров О.Б. , Котелевець С.В. було відвідано Охтирську гімназію, школи № 1, 2, 4, 5, 8 та №11.

image001image003

image005image007

В рамках заходу, майбутні абітурієнти дізналися про нову освітню програму «Нетрадиційні та відновлювальні джерела енергії» та перспективи впровадження альтернативної енергетики на території України.

image009image013

image015

Випускники шкіл ознайомились з основними напрямами діяльності ХНУМГ ім. О.М. Бекетова, дізналися про підготовчі курси до ЗНО, школи розвитку для школярів за різними напрямами, студентські конкурси та олімпіади, новітні лабораторії та можливості подальшого працевлаштування.

 


We have 29 guests and no members online