Будувати та обслуговувати конструкцію можна на березі, а потім відбуксувати її на глибину.
Компанія T-Omega Wind, Inc. успішно запустила в Нью-Бедфорді, Массачусетс, США, плаваючу морську вітряну турбіну унікальної конструкції. Компанія довела працездатність демонстраційної моделі в масштабі 1/16.

18 Перший реальний прототип плавучої турбіни запустили у США
Інженери T-Omega замінили масивні односторонні генератори, що обертаються, як у традиційних конструкцій двосторонньої віссю, яка підтримується з обох кінців.
Замість однієї вежі, що сягає ватерлінії, виходять чотири діагональні опори, що ведуть вниз до основи плаваючої «піраміди». Вона прикріплена до морського дна з невеликим провисанням. Це дозволяє конструкції плавати у відповідь на зміни напряму вітру, постійно пасивно орієнтуючись на повітряні потоки.
Випробування моделі у масштабі 1/60 у хвильовому резервуарі довели, що конструкція здатна залишатися у вертикальному положенні, навіть якщо повнорозмірну версію “атакують” 30-метрові хвилі.
Наразі компанія перейшла до тестування прототипу в масштабі 1/16 у реальних умовах.
Демонстраційна установка T-Omega Wind вимагає меншого використання матеріалів, і для її розгортання та обслуговування не потрібна спеціалізована інфраструктура. Будувати та обслуговувати конструкцію можна на березі, а потім відбуксувати її на глибину.
Конструкція дозволяє розгортати генератор у водах, які зазвичай вважаються невідповідними. Це суттєво знижує вартість порівняно із застарілими технологіями.

Матеріали сайту borgexpert.com


We have 55 guests and no members online