Жером Мішо-Ларів’єр, засновник компанії New Wind, розробив конструкцію WindTree, яка за формою та розмірами нагадує натуральне дерево й здатна майже цілодобово виробляти енергію. Штучне дерево має 72 мікротурбіни-"листка" із вертикальною віссю (відомих як Aeroleafs) та призначене для міських просторів, де воно може використовувати слабкі вітри, які циркулюють навколо будівель.

Кожне дерево має 11 м заввишки і 8 м у діаметрі в найширшому місці, що робить його таким же за розмірами, як і багато міських дерев. За словами Мішо-Ларів'єра, дерево може використовувати вітер, що дме зі швидкістю до 2 м/с, що робить його вдвічі чутливішим за традиційні турбіни і корисним протягом більш ніж 280 днів на рік.

42 Французький інженер створив штучне дерево яке генерує електроенергію

Однак вони також достатньо міцні, щоб витримувати вітри категорії 3, які можуть досягати 178-208 км/год. Кожен блок має вихідну потужність близько 3,1 кВт. Само по собі це може здатися скромним, але кілька дерев, згрупованих разом у парках або в зелених насадженнях між будинками, можуть генерувати достатньо енергії, щоб суттєво вплинути на ситуацію.

Крім того, їхня орієнтація нівелює шум, і кожна турбіна обертається безшумно. Кожен "лист" турбіни, який називається Aeroleaf, виготовлений з легкого пластику. Пластик оброблений смолою, яка захищає його від погодних умов, таких як вологість і сіль (що стає у пригоді, якщо “дерево” встановлене у приморському місті). Крім того, турбіни з'єднані паралельно, тож якщо одна з них із якихось причин перестане працювати, це не вплине на роботу інших. У реальних умовах одне "дерево"-генератор виробляє до 2 тис. кВт*год на рік.

Вітряні дерева вже "ростуть" і генерують електрику у Франції, Німеччині, Швейцарії.

Матеріали сайту ecopolitic.com.ua


На сайті 86 гостей та 0 користувачів